Omkring 90% af den danske befolkning har kontakt med deres egen læge i løbet af et år. Derfor er forskning i almen medicin central for at understøtte og koordinere det sammenhængende forløb og patientens videre forløb.
Almen Medicin har i mere end 20 år haft en central rolle i dette forskningsfelt både nationalt og internationalt. Vores fokus har været de hyppige folkesygdomme diabetes, hjertekarsygdomme og mental sundhed og psychiatria minor. Vi har ud over videnskabelige publikationer bidraget til en række kliniske vejledninger til praktiserende læger og rapporter for blandt andet Vidensrådet for forebyggelse og Sundhedsstyrelsen.
De fleste af forskerne har også klinisk erfaring, og samarbejde med og relevans for praksis er en grundværdi. Internationalt samarbejder vi særligt med Cambridge, Leicester, Oslo, UC London, UCLA og Utrecht.
Forskningen belyser spørgsmål som:
Enheden har ekspertise i epidemiologisk og kvalitativ metode. Men vi har et særligt fokus på patientperspektivet i forhold til multimorbiditet. Vi har desuden erfaring med afvikling af kliniske studier (randomiserede og follow-up), kvalitative studier, registerforskning og sundhedstjenesteforskning.